Pagina's

maandag 17 oktober 2011

Je huid winterklaar!

Hallo Apples,

Het weer wordt merkbaar kouder, de sjaals en hier en daar zelfs de handschoenen zijn uit de kast gehaald. Koning Winter staat voor de deur... en helaas zorgt die vaak ook voor droge plekjes op je huid, een schraal gevoel en een doffe teint.
De huid is een gevoelig orgaan dat bestaat uit een aantal lagen. Vooral de bovenste lagen hebben het zwaar te verduren en staan constant bloot aan licht, temperatuur en ongezonde stoffen als uitlaatgassen en tabaksrook. Het is dus noodzaak onze huid wat extra aandacht te geven.

Nou hoef je niet gelijk naar de winkel te rennen voor de allerduurste crèmes. Je kunt zelf genoeg dingen doen om de winter voor te zijn. Hieronder enkele ouderwetse beautytips, want vroeger weren er geen peperdure crèmes, maar lieten ze de natuur haar werk doen. ;-)

1. Neem een honingyoughurt masker. Smelt een theelepel honing in de magnetron en meng dit met een eetlepel youghurt. Smeer dit op je gezicht en spoel na 15 minuten af met warmwater.


Maskertje!
2. Slik levertraan, ook de fontein van de jeugd genoemd. Elke dag een theelepel en voorstanders gelovendat de huid er na een jaar uitziet alsof ze een facelift heeft gehad. Dit spul moesten wij als kind elke dag innemen. Het ging zoals op onderstaande foto... trauma! Maar als ik het zo lees, denk ik dat ik er weer mee ga beginnen haha. 



Jongetje slikt levertraan
 3. Smeer avocadoschillen op droge plekjes en ze verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ook kun je het avocado vruchtvlees mixen met honing. Prak een halve (rijpe) avocado en meng dit met 3 eetlepels honing. Smeer dit lekker op je gezicht zodat je huid heerlijk gevoed wordt met al het goeds uit deze natuurlijke producten. Na een kwartiertje je gezicht schoonmaken met een washandje en lauwwarm water.

Dat waren de tips voor nu. Gebruik je zelf vaak producten uit je keuken voor op je lichaam? Deel je recepten dan met ons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten